HesteHøjskole

HesteHøjskole


Mandag kl 12.00 - Fredag 13.00


Havhestens Heste Højskole er for dig, der gerne vil bruge mange dage i vores og Havhestenes selskab, med mindre du tager din egen hest med.


Du indgår i en hverdag med 20 heste og alt hvad det indebærer. Vi muger folde og fordrer. Kommer dyrlægen forbi er du med i det. Hvis følbassen skal lære at have grime på eller have hovene beskåret er du med i det. Vi snakker om fodring, træning, pasning af hove og sko, som Niels har sin faglige stolthed i.
Derudover er der undervisning på bane og i reoundpen i ridning og tølt. Vi arbejder med øvelser fra jorden og fra ryggen. Selvfølgelig skal vi også ride ture i vores storslåede område. Hvis vejret tillader det, tager vi en heldagstur med madpakker.Ledelse, leg og læring, ligger i undervisningen og meget ofte impilicit aktiviteterne, fordi vi hestemmenesker har har haft med heste at gør i 1000vis af år. Og når vi har det i blodet, er der ikke langt til at hjertet husker ...


Vi benytter os af simple teknikker til at komme ind til ro og balance for at finde ind en balanceret måde at omgås hestene på. Det er ro og nærvær der skal til, for at regsitrere hvilke rum vi kan åbne i samværet med hesten.Vi forsøger derfor at skabe så meget tid og rum blandt hestene som muligt i alle mulige situationer.

Derfra kan vi få oplevelsen af hvordan hestene kommunikerer indbrydes og lære hvordan vi selv kommunikerer hensigtsmæssigt

og forståeligt med hestene,

det som vi kalder god ledelse.

 

Og tænk .... der er nogle der også kan "høre" hvad hestene siger/mener om os:-)


Vi lever som på en højskole i disse dage.

Vi spiser sammen, gør rent og ordner alting sammen. Der er læring og sammenvær i alle aktiviteter.


Vi spiser økologisk, værdsætter etik og dannelse, relevant og (individuel) undervising

og andre gode højskoleværdier.

Laver bål og synger sange, hvis vejret er godt til det.

Ellers nyder vi bare en tur i spaen eller saunaen.


Børn under 16 år er velkomne sammen med forældre eller andre voksne.


Kom glad og lev din indre hestepige/dreng ud.


2800 kr alt inklusive.